FIBARO Swipe – Gesztusirányítású távvezérlő

 

 

 

 

FIBARO Swipe – a világ első gesztusirányítású okos otthon vezérlője

A FIBARO új kontroll padje, a Swipe az egyszerű kézmozdulatokat felismerve, érintés nélkül működtethetjük a háztartásban lévő Z-Wave kompatibilis elektromos eszközöket: az árnyékolót, világítást, zenét, fűtést, multimédia eszközöket.

 

 

 

 

 

 

Innováció az otthonunkban

Egyszerű gesztusokkal – le, jobbra, balra, körzés jobbra, és körzés balra -, mozdulatokkal különböző forgatókönyveket aktiválhatunk, mint pl.: világítás felkapcsolását, zene felhangosítását a konyhában, vagy a redőnyök irányítását. A Swipe segítségével teljesen érintés nélkül vezérelhetjük okos otthonunkat.

Például este egy kézmozdulattal elindítható a jelent, amely lekapcsolja a fényeket, leengedi a redőnyöket, lezárja a bejárati ajtót, és élesíti a riasztót. Egy kézmozdulat balra a konyhában a FIBARO Swipe előtt és a zene elindul, a világítás felkapcsolódik az étkezőben, a termosztát állít a hőmérsékleten és máris elő van készítve a családi étkezés kellemes hangulata.

Minőség és precizitás

A FIBARO Swipe karcálló polikarbonát burkolata mögé behelyezhetjük kedvenc fényképünket, ezzel is erősítve a diszkrét megjelenés élményét.

A borítás alatt található a készülék lelke, az a ’bűvös’ szenzor, amely felismeri a kézgesztusokat, viszont figyelmen kívül hagyja a vétlen mozdulatokat.

A pad energia ellátása 4 darab AA elemmel történik, de micro USB-vel is csatlakoztatható. A készülék szétszerelése nélkül, kézmozdulatokkal irányított menüje lehetővé teszi, hogy hozzáadjunk vagy elvegyünk funkciókat, illetve újra indítsuk . A kontroll pad használat közben hanggal is jelzi a felhasználónak a kézgesztusok kódolását, és szintén hanggal figyelmeztet a pad előtt történt rossz kézmozdulatokról.

Az 5×7”-es méretű FIBARO Swipe vezeték nélküli kontroll pad, két színben, elegáns fehérben és fényes, csillogó feketében választható a felhasználó ízlésének megfelelően.