FIBARO Universal Binary Sensor – Univerzális bemeneti modul

 

A speciális FIBARO Universal Binary Sensor – Univerzális bemeneti modul bináris bemenetén keresztül bármely bináris kontaktussal rendelkező vezetékes érzékelő egyszerűen integrálható a FIBARO okos otthon rendszerbe. A csatlakoztatni kívánt rendszer és a FIBARO Központi vezérlőegység között egy kommunikációs hidat képez.

 

 

Rendszeridegen eszközt érzékelve a speciális modul kontaktuson keresztül értelmezi az adatokat, illetve továbbítja a FIBARO Központi vezérlő egység részére, mely feldolgozva azokat, szükség esetén értesíti a felhasználót és/vagy kiváltja a kívánt interakciót. Felhasználási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt, így az okos otthonok kialakításakor az egyik leggyakrabban használt modul.
Mivel a legtöbb érzékelő rendelkezik ilyen kontaktusos kimenettel ezért igen rugalmasan bővíthető az érzékelők állománya a FIBARO okos otthon rendszerben, harmadik fél által gyártott eszközökkel is.

 

 

 

Néhány példa:
• kültéri hőmérséklet érzékelő: mely akár 1 méterig vízálló (fagyveszély detektálás, medencék vízhőmérsékletének mérése)
• CO-érzékelő: szénmonoxid veszély detektálására és riasztásra
• riasztó állapotának érzékelése: ezzel otthonlét-távollét állapotokat különböztetünk meg, mert okos otthonunknak másképp kell viselkednie amikor otthon vagyunk, illetve amikor nem
• hőmérséklet szabályozás: olyan hűtő-fűtő rendszereknél, ahol mindkét funkció ugyanazon a termosztáton állítható. Felismeri, hogy az általunk beállított optimális hőmérséklet biztosításához fűtenie kell, vagy hűtenie

 

 

 

 

Egy FIBARO Universal Binary Sensorra legfeljebb 2 darab, bármilyen bináris kontaktussal rendelkező érzékelő és 4 darab hőmérséklet érzékelő köthető, így egy abszolút univerzális és költséghatékony megoldást kapunk. Apró méretének köszönhetően beszerelhető akár egy érzékelő vagy egy másik eszköz házába is. A különböző riasztó rendszerek integrálását szintén ezzel a modullal oldjuk meg.
További előnye, hogy a 9-30 VDC-s hálózatok áramellátását használja, így nem kell gondoskodni elemcseréről vagy töltésről.