FIBARO Smoke Sensor – Füstérzékelő

 

 

A FIBARO Smoke Sensor legfontosabb része egy csúcsminőségű anyagból készült apró lyukakkal ellátott rostély. Már minimális füst is elég ahhoz, hogy a perforált rácson keresztül beáramolva, a szenzor  érzékelje azt.

 

 

A füst érzékelését, a FIBARO otthon automatikája gyors interakcióval követi le, programozás függvényében:

• értesíti a családtagokat SMS-ben, vagy e-mailben,
• megszólaltatja a riasztórendszer szirénáját a figyelemfelkeltés érdekében,
• felhúzza a redőnyöket, ha le vannak eresztve, a menekülő útvonal biztosítása érdekében,
• bekapcsolja a szellőztető rendszert, vagy
• egyből hívja a tűzoltókat.

 

 

 

 

 

Minimalista design

A FIBARO Smoke Sensor – Füstérzékelője  talán a legkisebb füstérzékelő a világon. Ötvözve az esztétikus megjelenést és a fejlett technológiát egy tökéletes, multifunkciós szenzor az eredmény. Sima vonalak,  fényes felület és a kis méret kombinációja.

A Smoke Sensor RGB LED fényjelzéssel, valamint hangjelzéssel tájékoztatja Önt, ha okos otthona veszélyben van.

 

 

Nem csak füstérzékelő

A FIBARO fejlesztői úgy fokozták a FIBARO Füstérzékelőjének védelmi képességét, hogy beépítettek egy hőmérséklet érzékelőt is az eszközbe.

Ha a füstjelző érzékeli az intenzív hőmérséklet emelkedést az okos otthonban, azaz a hősebességet, jelez a központi vezérlőegységnek, ami elvégzi a beprogramozott interakciót.

 

 

 

 

Egy szenzor és a lehetőségei

A FIBARO univerzális füstérzékelő is képes egy elemmel akár 2-3 évig is működni, de lehetőség van 12 VDC-vel is megtáplálni.

Konyha: A FIBARO Smoke Sensor – Füstérzékelő használatával nem lesz több odakozmált étel, vagy bekapcsolva marad tűzhely.

Elektromos eszközök: A gondoskodás az okos otthonban feszültség alatt hagyott eszközökre is vonatkozik, így a vasaló sem okozhat komolyabb kárt, ha véletlenül a ruhán felejtjük.