FIBARO Flood Sensor – Vízérzékelő

 

 

 

A FIBARO Flood Sensor egy univerzális vízérzékelő, LED jelzéssel vagy hangriasztással figyelmeztet beépített hőmérséklet érzékelője segítségével tűz- és fagyásveszély esetén is. A további károk elkerülése érdekében azonnal  értesítést küld, ha a megfigyelt területen vizet érzékel. Padlóra vagy falra is helyezhetjük, sőt komolyabb vízbetörés esetén nem süllyed el, hanem a víz felszínén úszik és folyamatosan riaszt. Esztétikus kivitelének köszönhetően 2014-ben IF Design Awards díjat nyert.

Tökéletesség minden részletben

A FIBARO okos otthon rendszer vízérzékelője kategóriájában a technológia csúcsát képviseli, amihez megbízható működés és esztétikum társul. Képes önállóan és rendszerben is működni.

 

A Flood Sensor lehetőségei

A FIBARO Flood Sensor használható 12/24 VDC feszültséggel vagy elemmel, melynek élettartalma nagyjából 2-3 év.

  • Vízjelző: Vízérzékelése esetén értesíti a központi egységet, amely így azonnal képes reagálni. Ha beépít egy motoros szelepet a lakásba bejövő vízcsonkra, akkor csőtérés vagy bármilyen nem kívánt vízfolyás esetén az otthon automatika elzárja a szerepet, megakadályozva ezzel a komolyabb károkat.
  • Szabotázsvédelem: A FIBARO Vízérzékelő rendelkezik egy beépített elmozdulásérzékelővel jelzi a rendszernek, ha például takarítás közben – vagy bármi egyéb okból – el lett távolítva az eredeti telepítési helyéről.
  • Szinte bárhol használható: A vízérzékelő rendkívül kompakt méretéből adódóan szinte bárhol használható, a nehezen hozzáférhető helyeken is könnyűszerrel elhelyezhető. A vízérzékelő három aranyozott, teleszkópos érzékelő lábbal van ellátva, így egyenetlen felületen is használható. Az arany bevonat ellenállóvá teszi a lábakat a korrózióval szemben.

 

Bővebb információért nézd meg a FIBARO Vízérzékelő bemutató videóját>>

 

Extrém körülmények között is megállja a helyét

A FIBARO Flood Sensor -10 és 95 C˚ között használható, de a felhasználó maga is állíthat be alsó- és felső hőmérsékleti küszöbértékeket, mely adott szintek elérésekor a készülék jelez, igazodva extrém körülményekhez is.

A Flood Sensor burkolata vízálló, tehát lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a vízzel, úszik annak felületén, így nem szakad meg a kommunikáció az eszköz és a központi vezérlőegység között.