FIBARO Door/Window Sensor – Nyitásérzékelő

 

 

 

A FIBARO Door/Window Sensor  egy vezeték nélküli nyitásérzékelő, mely egy speciális jelfogóval (Reed relével) van ellátva. A szenzor jelentést küld a központi vezérlőegységnek a nyílászáró állapotának megváltozása esetén.

 

 

 

Elérhető funkciók:

• Reed érzékelő
• megtakarítási lehetőség
• digitális bemenet
• hőmérséklet érzékelés
• jelenet-üzemmód kapcsoló

 

 

 

 

A FIBARO Nyitásérzékelőbe épített reed relék használatával a FIBARO okos otthon rendszer eszközeiről még több információt képes megjeleníteni és érzékelni a FIBARO Home Center 2 smart home központ.

 

Hőmérséklet érzékelő

A FIBARO Door/Window Sensor 2  egy hőmérséklet érzékelővel lett továbbfejlesztve, így a kiterjesztett funkciója már nem csak az ajtó/ablak állapotáról, hanem a hőmérsékleti értékekről is képes információt szolgáltatni. Ezen adatok segítségével szofisztikáltan vezérelhető az okos otthon egyéb helyiségeinek szellőzése, hűtése/fűtése.

 

 

A FIBARO Door/Window Sensor 2 ugyanazon funkciókkal bír, mint elődje, sőt hőmérséklet érzékelővel is el van látva. Mégis 2 mm x 5 mm-rel lett kisebb, vagyis most már csak egy 71 mm x 17,7 mm x 17,6 mm nagyságú érzékelőt szükséges kényelmesen elrejtenünk.

 

 

 

 

Vezeték nélküli kapcsoló

A FIBARO Nyitásérzékelő bemenetét egy hagyományos fali kapcsolóval is lehet vezérelni, ezáltal lehetővé tegye a felhasználó számára, hogy a kapcsoló olyan helyre kerüljön, ahol korábban nem volt. Számát és helyét a meglévő kapcsolók nem befolyásolják. Az érzékelő használatával egyszerűen bővítheti az otthoni elektromos rendszerét.

 

 

 

Előre programozott jelenetek kiváltása

A FIBARO Door/Window Sensor egyik különleges funkciója, hogy előre beprogramozott jelenetek indítására is képes. A vezeték nélküli nyitásérzékelőt csatlakoztassa egy hagyományos kapcsolóhoz majd programozza be a használati módot, melyet a kapcsolóval működtetni szeretne.

 

 

 

Könnyű és gyors telepítés

A dobozból kivéve a FIBARO Door/Window Sensort, távolítsa el az elemet védő fóliát, majd a ragasztó csík segítségével rögzíthető a kívánt helyre. Az elemes működtetés akár 2-3 évig lehetővé teszi a folyamatos használatot, és a központi vezérlő egység előre jelzi, ha az elem cserére szorul.

Ez az apró, vezeték nélküli eszköz a biztonságot és a komfortot fokozza a család minden tagja számára. Könnyű felszerelni a helyére – bármilyen felületre könnyedén illeszthető egy dupla oldalú ragasztóval. Nem olyan könnyű észrevétlenül leszedni, hiszen a FIBARO Door/Window Sensor 2 ha élesítve van azt is jelzi, ha valaki illetéktelen próbálná szétszedni.