FIBARO CO Sensor – Szén-monoxid érzékelő

 

 

 

Egy régebbi kazán, egy nem ellenőrzött konvektor, egy rossz gázzal működtetett kályha komoly veszélyhelyzetet jelenthetnek, a belőlük kiáramló szén-monoxid végzetes mérgezést is okozhat.

 

A legfőbb veszély abban rejlik, hogy ez egy színtelen, szagtalan és szén-monoxid érzékelő nélkül felismerhetetlen gázról van szó, amelyre már csak a rosszullét megjelenése után kezdünk el gyanakodni.

 

 

A vezeték nélküli okos otthon rendszerbe illeszthető FIBARO CO Sensor – Szén-monoxid érzékelő segít, hogy minél hamarabb felismerjük a gáz jelenlétét, ezáltal életeket is menthet.

 

Nézd meg az eszköz bemutató videóját >>

 

 

Mitől jobb a FIBARO CO Sensor – Szén-monoxid érzékelő,
mint a hagyományos érzékelők?

Természetesen a FIBARO Szén-monoxid érzékelője is úgy működik, hogy a megengedett határértéket meghaladó szénmonoxid mennyiség esetén azonnal jelez.

A legújabb okos otthon eszköz arra veszélyhelyzetre is figyelmeztet, ha már kis mennyiségben tartalmaz a levegő szénmonoxidot, de még a küszöbérték alatt van, hiszen hosszú távon ez is egészségkárosodáshoz vezethet.

Vészhelyzet érzékelésekor a FIBARO CO Sensor értesítést küld a FIBARO Központi egységének, mely lefuttatja az ilyen helyzetekre beprogramozott protokollt. Például  azonnal ablakot nyit, vagy elindítja a ventilátorokat, és eközben felébreszti a családot, a mérgezést okozható eszközöket kikapcsolja, ezáltal akár az alvó család életét is megmentheti.