Hogyan működik?

Okos Otthon

Egy okos otthon fő célja a kényelem, biztonság, és az energia optimalizálás fokozása.
A FIBARO okos otthon rendszer igényeinkhez és szokásainkhoz igazodva automatizálja elektromos eszközeink működését. Segítségével távolról is szabályozhatjuk, vezérelhetjük, vagy akár ellenőrizhetjük elektromos eszközeinket. Rugalmasságának köszönhetően személyreszabottan tudja kielégíteni a felhasználói igényeket: a fűtés-, redőny-, világításvezérléstől kezdve az időjárásfigyelő öntözőrendszerig, mindezt úgy, hogy háztartásunk energiahékonyabban működik.
Nyugat-Európában az új építésű lakásokban már működik valamilyen otthonautomatika rendszer, Magyarországon is egyre népszerűbbek ezek az intelligens megoldások.
Személyes konzultáció alkalmával felmérjük az igényeket és kialakítjuk az Ön személyes okos otthonát.

Kényelem

A FIBARO okos otthon rendszer legnagyobb előnye, hogy Ön kényelmesen, akár egy mobiltelefonról, egy felhasználó barát kezelőfelület segítségével is vezérelheti elektromos eszközeit, előre megadott ütemterv szerint működtetheti azokat.

Aktuális napi időbeosztásához igazíthatja a redőnyök és a világítás működését, szabályozhatja a hűtést/fűtést.

Biztonság

A FIBARO okos otthon kialakításának egyik fő szempontja a benne élők biztonsága volt.

Az érzékeny szenzorok azonnal jelzik, ha tűzveszélyt, gázszivárgást vagy csőtörést észlelnek lakásában. Hatékony működésük segítségével nagyobb károk kialakulásától mentik meg használóját.

Energia optimalizálás

FIBARO okos otthon rendszer hasznos társa lehet a lakás rezsiköltségének tervezésében, hatékonyságának növelésében.

Beépített energiagazdálkodási funkciója diagramok és statisztikák készítésével segíti a felhasználót, hogy folyamatosan figyelemmel kísérheti, kielemezheti otthonában az elektromos eszközök fogyasztását.