Felhasználási lehetőségek

Jelenlét szimuláció

Egy hosszabb távollét, nyaralás, üzleti út alkalmával a FIBARO okos otthon rendszerrel nyugodtabban töltheti vakációját, intézheti üzleti ügyeit.

Az okos otthon rendszer központi egysége sötétedés után akár véletlenszerűen is kapcsolgathatja a kültéri- és beltéri lámpákat az egyes helyiségekben, és a redőnyöket is automatikusan működteti az előre meghatározott beállítás szerint.

Milyen eszközzel valósítható meg?
Redőnyönként 1 db FIBARO Roller Shutter 2 - Redőnyvezérlő modul, 2-3 db FIBARO Dimmer 2 - Fényerőszabályzó modul

 

 

 

Fogadó fény

Kellemes hazaérkezést biztosít a FIBARO okos otthon rendszer fogadó fény funkciója.

Képzelje el, hogy elsőnek érkezik haza és amint kinyitja a kertkaput, kigyúlnak a kerti fények, majd beáll a garázsba. Mikor belép a lakásba, kellemes zene fogadja, világítanak a lámpák a közlekedőben és a nappaliban.

Milyen eszközzel valósítható meg?
2-3 FIBARO Dimmer 2 - Fényerőszabályzó modul, 1 db FIBARO Universal Binary Sensor - Univerzális bemeneti modul, Z-Wave-en kommunikáló multiroom audio rendszer

 

 

 

Időjárásfigyelő öntözőrendszer

Szabályozni tudja növényei öntözésének folyamatát a vízmennyiségen és az öntözés rendszerességén keresztül.

A FIBARO okos otthon rendszer az eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében egy erre alkalmas időjárásjelző állomás kiegészítővel képes  irányítani a kerti öntözőrendszert.

Milyen eszközzel valósítható meg?
1 db időjárás állomás, 1db vagy körönként 1 db FIBARO Relay Switch - Relémodul igénytől függően

 

 

 

Redőnyvezérlés

Az aktuális hőmérsékleti- és fény viszonyok változásainak figyelembe vételével tudja redőnyeit a legoptimálisabban vezérelni.

A redőnyök automatizálását és távoli vezérlését teszi lehetővé egy kedvező árfekvésű, egyszerűbb motoros vezérlés, kiegészülve egy központi vezérlő egységgel.

További hasznos funkciók:
• távoli elérés lehetősége
• jelenlét szimuláció
• időzített vezérlés
• napszakokhoz igazított vezérlés
• árnyékolók állapotának visszajelzése
• tetszőleges eseménykövetés
• fogyasztásmérés.

Milyen eszközzel valósítható meg?
Redőnyönként 1 db FIBARO Roller Shutter 2 - Redőnyvezérlő modul

 

 

 

Éjszakai fény

A FIBARO okos otthon rendszer érzékelője mozgást érzékelve az  a folyosón és a mosdóban a lámpák minimális fényerősséggel felkapcsolódnak, kísérőfényt biztosítva, végül automatikusan lekapcsolódnak.

Milyen eszközzel valósítható meg?
2-3 FIBARO Dimmer 2 - Fényerőszabályzó modul, 1 db FIBARO Motion Sensor - Multifunkciós mozgásérzékelő

 

 

 

 

Ha túl sok a távirányító

Ha már elunta, hogy a dohányzóasztalra már egy poharat sem tud letenni, mert tele van a TV, a DVD, a Media Player, a Hi-Fi, a projektor, a vetítővászon, a klíma, esetleg a redőny saját távirányítójával, itt az idő, hogy ezek vezérlését egyesítse a FIBARO okos otthon rendszer segítségével egyetlen okostelefonban vagy tabletben.

Milyen eszközzel valósítható meg?
FIBARO Swipe - Gesztusirányítású távvezérlő, FIBARO Button - Okosgomb, FIBARO Keyfob - Távirányító, infrás jeladóval ellátott készülékeidhez (pl.: TV, Media Player) szükséged lesz egy infra adó-vevőre is

 

 

 

 

Távoli hűtés/fűtésszabályzás

A FIBARO okos otthon rendszer egyik kényelmi funkciója, és egyben egyik leghasznosabb funkciója hogy távolról tudja szabályozni, ellenőrizni az okos otthon hűtését és fűtését egyaránt.

Az előre beállított hűtés-fűtés programot távolról módosíthatjuk,  napi-heti rutinunkban történő változás esetén.

Otthonunk fűtésvezérlése megvalósítható a ház egészében, zónánként vagy akár radiátoronként.

Milyen eszközzel valósítható meg?
Fűtés rendszer függvényében FIBARO Relay Switch - Relémodul, illetve Danfoss termékek: Danfoss okos termosztát, Danfoss zónaszelep és Danfoss radiátor szelep

 

 

 

 

Induljon tökéletesen a nap!

A rohanós reggelekben kellemes segítőtárs lehet ez a FIBARO okos otthon funkció: az ébredést segítendő felhúzza a redőnyöket, lefőzi a friss kávét, kellemes zenét sugároz. Illetve bármit előre beprogramozhat, ami megkönnyíti ébredését, indulását.

 

Milyen eszközzel valósítható meg?
Programozás kérdése, rendkívül sok lehetőséggel! Van már ötlete? Mutatunk egyet >>

 

 

 

Meleg víz azonnal

A FIBARO okos otthon rendszerrel könnyűszerrel időzítheti a meleg víz utánpótlást azokra a reggeli-esti időszakokra, amikor gyakran használják a vizesblokkokat, és nem kell energiát pazarolnia a szivattyú felesleges működtetésével, vagy épp vizet pocsékolni, amíg megérkezik a várva várt meleg víz.

Milyen eszközzel valósítható meg?
1 db FIBARO Wall Plug - Okos konnektor, vagy FIBARO Relay Switch - Relémodul

Multi Room Audio és Házimozi – intelligens zene és mozizás

A Fibaro Okos Otthon segítségével kedvenc zenéje követi Önt, és mindig csak ott szólnak a hangszórók, amelyik helyiségben pont tartózkodik, vagy akár a lakás összes szegletében.

A családi mozizás élménye egyetlen gombnyomással elérhető egy okos otthonban. A fények elhalványulnak, a projektor, a médialejátszó és a hangrendszer bekapcsol, a vetítővászon és a redőnyök leereszkednek. Mindez távirányítók nélkül, telefonja segítségével.

Milyen eszközzel valósítható meg?
Meglévő hang vagy házimozi rendszer esetén programozás kérdése, rendkívül sok lehetőséggel! Van már ötlete? Mutatunk egyet >>

 

 

 

Távoli ellenőrzés – fokozott biztonság

Telefonja, laptopja vagy tabletje segítségével, FIBARO okos otthon rendszerét távolról is ellenőrizheti, és szükség esetén lekapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket.

Okosotthon rendszere értesíti Önt, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban, illetve ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonján, és azonnal megjelennek a telepített kamerák online képei.

Biztonságérzetét tovább növeli a FIBARO okos otthon rendszer, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: az okos otthon rendszerbe kötött lámpák folyamatosan fel-le kapcsolásával.

Esetleges tűz, vagy csőtörés esetén a rendszer fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat, és üzenetben értesíti a távollévő családtagokat, vagy ha azt szeretnénk, az illetékes hatóságokat.

Milyen eszközzel valósítható meg?
Programozás kérdése, rendkívül sok lehetőséggel! Van már ötlete?

Nyugodt indulás

Sietős induláskor előfordul, hogy vissza kell fordulni az ajtóból vagy akár már az utcáról, hogy vajon minden elektromos eszközt biztonságosan hagyunk-e hátra. Csak beállítás kérdése, és távozáskor a megfelelő elektromos eszközök automatikusan lekapcsolnak, miután elhagytuk otthonunkat.

Milyen eszközzel valósítható meg?
FIBARO Wall Plug - Okos konnektor, és FIBARO Universal Binary Sensor - Univerzális bemeneti modul

 

FIBARO Intelligens nyaraló

A nyaralók az év nagy részében lakatlanul állnak, emiatt nagyon nehéz karbantartani és figyelni őket anélkül, hogy valakit ne kelljen megbízni rá. A FIBARO okos otthon technológiáknak köszönhetően, a tulajdonosok már távolról is elérhetik, ellenőrizhetik a nyaralókat, sőt kezelhetik is a rendszerhez illesztett eszközöket.

A FIBARO központnak köszönhetően távolról ellenőrizhetjük, hogy minden ablak zárva van-e, illetve vezérelhetjük az eszközöket.

A FIBARO vezeték nélküli okos otthon rendszer nyitásérzékelői a központ segítségével értesíteni tud minket, ha valaki belépett az épületbe.

A FIBARO vízérzékelők és füstérzékelők pedig tovább fokozzák a biztonságot, hiszen értesítést kapunk azonnal a rendellenes működésekről.

Az okos termosztátokkal állandó minimum 7-10°C-os hőmérsékletet tudunk felállítani, amit akár szobánként is meghatározhatunk. Így elkerülhető a nyaralóban a nagy hőingadozás, nem fagynak el a csövek és a hidegtől nem repednek mag az ablaküvegek.

A FIBARO vezeték nélküli smart home rendszerrel felszerelt ingatlanunkban optimalizálhatjuk kiadásainkat. A Z-Wave-el irányított eszközöket, akár telefonról is ki, be tudjuk kapcsolni. Vagy előre programozva még ennél is kevesebbet kell foglalkoznunk vele.

További energiát spórolhatunk azáltal ha az árnyékolókat az időjáráshoz és a napsütéses órákhoz igazítjuk. A napközben az ablakokon keresztül beáramlott hőt hosszabb ideig bent tartjuk a sötétedéskor legördülő redőnyök segítségével. Egy időjárás figyelő állomással pedig a napellenzőket is behúzhatjuk, a vihar közeledtével akkor is, ha épp senki sem tartózkodik a házban.

A FIBARO intelligens otthon rendszer rengeteg időt és pénzt spórol meg nekünk, arról nem is beszélve, hogy sokkal nyugodtabbak is lehetünk, hiszen azonnal értesítést kapunk, ha valami szokatlan történik az ingatlanunkban.

Milyen eszközzel valósítható meg?
Programozás kérdése, rendkívül sok lehetőséggel! Van már ötlete?

 

Legkisebbek biztonsága

A FIBARO Door/Window Sensor - Nyitásérzékelőket a lépcsőt lezáró kiskapu mellett szekrényekre és fiókokra is felszerelhetjük. Ezáltal figyelmeztetést kapunk arról, ha megváltozik egy olyan szekrény vagy tároló ajtajának állapota, melyben a gyerekek számára veszélyes eszközöket tárolunk. Kérhetünk értesítést telefonra, vagy használhatjuk otthonunk hangberendezését is, hogy jelezze a bajt.

Ha gyermekünk gyakran felkel éjszaka, a gyerekszoba ajtajára szerelt nyitásérzékelő azonnal értesít bennünket erről. Azt is beállíthatjuk, hogy ilyenkor egy halvány fény kapcsolódjon a folyosón elkerülve azt, hogy a teljes sötétségben bármilyen baleset történhessen.

Milyen eszközzel valósítható meg?
FIBARO Door/Window Sensor - Nyitásérzékelő

 

Energia megtakarítás

A FIBARO okos otthon rendszer kényelmi funkciói mellett fontos előnye, hogy egy ilyen rendszerrel akár megtakarítani is tudunk.

 

Elektromos eszközök monitorozása

A FIBARO Wall Plug már működés közben, a gyűrűjének színével is jelzi, hogy melyik eszközünk milyen teljesítménnyel működik. Segít abban, hogy azonosítsuk azokat az eszközeinket, amelyek a legtöbb energiát igénylik. Napszakonként és szobánként is láthatjuk a napi fogyasztást.

 

Automatikus kikapcsolás

A FIBARO otthon automatika rendszer távozáskor automatikusan lekapcsol minden olyan eszközt, aminek napközben nincs szükség a működésére. Időzíthetjük azt is, hogy elektromos eszközeink az éjszaka folyamán se használjanak áramot standby módban.

 

Hőenergia megtakarítás redőnyökkel

A redőnyök köztudottan jól funkcionálnak a nyílászárók szigetelő képességének fokozásában. Az őszi-téli időszakban a napsütés felmelegíti otthonunkat, a napnyugtakor leengedett redőnyök pedig segítenek ezt a hőmérsékletet a lehető legtovább megtartani. Nyáron pedig a jól programozott árnyékolónkkal megelőzhetjük a túlzott felmelegedést, így a klímát is kisebb teljesítménnyel működtethetjük.

 

Világítás a fénymennyiséghez igazítva

A FIBARO Multifunkcionális mozgásérzékelője észleli, hogy kint csökken a természetes fény mértéke, a FIBARO Dimmer 2 - Fényerőszabályzó modulok feljebb emelik a mesterséges fény szintjét a szobában.

 

Milyen eszközzel valósítható meg?
Programozás kérdése, rendkívül sok lehetőséggel!

A fent említett eszközök: a FIBARO Wall Plug - Okos konnektor, FIBARO Roller Shutter 2 - Redőnyvezérlő modul, FIBARO Motion Sensor - Multifunkcionális mozgásérzékelő, FIBARO Dimmer 2 - Fényerőszabályzó modul